Лесна торта с Дулсе де лече

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Лесна торта с Дулсе де лече
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
16
"Пухкава и мекичка торта с Дулсе де лече, на която всички у дома се наслаждават с удоволствие"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 200 г
  • сметана - 3 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • какао - 3 с.л.
  • за крема
  • дулсе де лече - 350 г
  • течна сметана - 250 мл
  • пържени фъстъци - 160 г
  • за сиропа
  • захар - 100 г
  • вода - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. Смесете брашното, бакпулвера, ванилията и какаото, разбъркайте. Към яйчената смес първо добавете сметаната, а после и смесените сухи съставки, разбъркайте с шпатула.

Сипете сместа в правоъгълна тава, постлана с хартия за печене, заравнете сместа и поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна, печете до готовност.

Извадете готовия блат и разделете на 4 квадратни блата, първо, разделете на две по вертикала, а после на две по хоризонтала.

Сварете сиропа, като първо карамелизирате захарта а после налейте водата, варите до разтваряне на карамела. Полейте блатовете с карамеления сироп равномерно.

В купа смесете Дулсе де лече, сметаната, разбийте до пухкав крем. В блендер смелете по-голямата част от пържения фъстък и го добавете към крема, разбъркайте добре.

Сглобете тортата, като редувате блат и крем, завършете с крем и намажете от всички страни тортата с него, отгоре поръсете с отделения пържен фъстък.

Поставете тортата в хладилник да престои поне 6 часа, сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: