Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Чийзкейк»Чийзкейк с Нутела и Дулсе де лече

Чийзкейк с Нутела и Дулсе де лече

Чийзкейк с Нутела и Дулсе де лече
Снимка: Росица Петрова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Представяме ви един изключителен чийзкейк с шоколадово-карамелен вкус"

Необходими Продукти

  • основа
  • бисквити - 250 г
  • бадеми - 50 г
  • масло - 125 г
  • крем
  • крема сирене - 350 г Филаделфия
  • рикота - 250 г
  • течна сметана - 150 мл сладкарска
  • желатин - 10 г
  • течен шоколад - 150 г Нутела
  • дулсе де лече - 200 г (1/2 консерва)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да направите този чийзкейк е необходимо първо да запечете бадемите за кратко. Може да го направите във фурната или в сух тиган за няколко минути, бъркайки. След това оставете напълно да се охладят.

Смелете бисквитите в блендер на фини трохи. Ползвах бисквити Роден край с масло и какао, по 125 г от всеки вид.

Смелете също и бадемите. Нека не са фино смлени.

Разтопете маслото.

Смесете бисквитите, бадемите и маслото и разбъркайте всичко добре. Прехвърлете сместа във форма със свалящ се борд 24 см.

Заравнете и оформете блата за чийзкейка, като притискате. Най-лесно става с дъното на чаша.

След това сложете основата за чийзкейка в хладилник за 30 минути а през това време се заемете с крема.

Накиснете желатина в 50 мл студена вода и го оставете за 10 минути да набъбне, след което го сложете в съд на водна баня, за да се втечни.

Смесете в купа крема сиренето Филаделфия и рикотата и разбъркайте с миксер на ниски обороти, колкото да се смесят продуктите.

Прибавете към тях течната сметана (трябва да е добре охладена) и разбийте всичко на гладък и пухкав крем, този път на високи обороти на миксера.

Прибавете към крема втечнения и охладен желатин и разбъркайте с шпатула.

След това разделете получения крем в три купи по равно.

Към едната прибавете карамелизираното кондензирано мляко (Дулсе де лече) и разбъркайте с миксер.

Към втората прибавете шоколада. Ако не е достатъчно течен, го сложете първо в микровълнова фурна за 20-30 секунди, за да се разтопи. Разбъркайте до получаване на гладък шоколадов крем.

Последната купа оставете така както си е.

Извадете блата от хладилника.

Гребвайте с лъжица от всяка смес, като ги редувате, и слагайте плътно до изчерпване на количествата.

Разклатете внимателно формата, за да се изравни.

След това вземете дървено шишче и с въртеливи движения разбъркайте леко, за да се получат шарки.

Сложете чийзкейка в хладилник за минимум 4-5 часа, най-добре за една нощ.

След това се насладете на този изключителен чийзкейк с шоколадово-карамелен вкус.

Чийзкейкът с Нутела и Дулсе де лече е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: