Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Кускус от перлен ечемик с екстри (по Зоната)

Кускус от перлен ечемик с екстри (по Зоната)

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Кускус от перлен ечемик с екстри (по Зоната)
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
2 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
10 мин.
Порции
1
"Диетична закуска, която засища и дава отличен старт на деня"

Необходими Продукти

  • кускус - 24 г от перлен ечемик
  • вода - 200 г
  • зехтин - 1 ч.л.
  • сол - на върха на ножа
  • кашкавалена извара - 56 г
  • яйца - 4 бр. (само белтъците)
  • сини сливи - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малък дълбок тиган наливаме вода, добавяме сол и зехтин и оставяме да заври.

Прибавяме кускуса и разбъркваме. Готвим до сгъстяване. Това отнема не повече от 5 минути.

Към вече сварения кускус се добавят кашкавалената извара и белтъците. Бърка се непрекъснато за не повече от 2 минутки до пълна готовност. Преди финала опитайте за сол и ако е нужно добавете.

При сервиране добавете в чинийката отстрани 2 бр. сини сливи.

Приготвянето на кус-куса от перлен ечемик е съобразен според Зоната (балансиран режим на хранене) и е 3БПВМ (в Зелена Зона).

Кускусът от перлен ечемик с екстри (по Зоната) е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Здравейте. Може ли да ми кажете кой кус кус използвате?
03.05.2023 11:24