Начин на приготвяне
Киселото мляко се разбърква със содата и се оставя настрани. Изцеденият нахут се смила в блендер заедно с яйцата, зехтина, млякото и подправки по ваш вкус.
Сместа се сипва в малка тава, покрита с хартия за печене. Накрая поръсваме равномерно със сиренето.
Пече се за около 10-13 мин на 250 °C. Не оставяйте да се препече, защото става неприятно твърда. Тази питка е един вкусен и здравословен начин да хапнем хляб и все пак да избегнем белите брашна. Всички вкъщи обожават този хляб без брашно.
За тези, които се хранят по Зоната - нахутът е 4 БВ, сиренето е 2 бп, яйцата са също 2 бп, зехтина е 2 бм, а останалите два блока мазнина са в сиренето. Ако то е обезмаслено, ще трябва допълнителна мазнина.
Киселото мляко е пренебрежимо малко количество, така че не го бройте. Цялата плоска питка е 4 бвпм и преспокойно може да се нареже на 4 парчета по 1 блок и да се допълва с друга храна.
Нахутена питка по Зоната е диетична и вкусна.
Коментари