Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Кюфтета»Цветенца от бутер тесто и кюфтенца

Цветенца от бутер тесто и кюфтенца

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k2k3
Цветенца от бутер тесто и кюфтенца
Снимка: Дони Ники
1 / 7
28/08/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Едно различно предястие, с което да очаровате своите гости - хрупкаво бутертесто, в което са скрити малки и сочни кюфтенца"

Необходими Продукти

  • бутер тесто - 3 пак от 275 г
  • кайма - 900 г
  • за овкусяване на каймата
  • сол
  • газирана вода - 3 с.л.
  • черен пипер
  • лук - 1 глава
  • чубрица
  • белтъци - 1 бр.
  • магданоз
  • За намазване отгоре
  • жълтъци - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се омесва с изброените подправки и я оставяме в хладилника за известно време, за да се овкуси. Правят се кюфтенца с големина около 35-40 г.

Всяка от трите кори се разрязва с нож за пица на 8 парчета. Във всяко от тях се слага по едно кюфте, загръща се от 4-те края и оформя топка, като се стремим да покрием кюфтето отвсякъде с тестото.

Готовите топки се обръщат откъм гладката страна и подреждам върху хартия за печене.

С много остър нож се правят разрези, първо през средата, след това всяка половина на още три триъгълника, така, че всяка топка да има по 6 връхчета.

Получават се напъпили цветчета, намазват се с жълтък и прясно мляко, пекат се на 180 градуса за 30 минути.

За декорация предястието се поръсва с магданоз.

Цветенцата от бутер тесто и кюфтенца са готови!

Благодаря за прекрасната идея и рецепта на Elly Kalista Sehli!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Людмила
Людмила
Разкошни
29.08.2022 13:02
1