Начин на приготвяне
Сложете каймата в купа и добавете подправките. Обелете лука и го нарежете на дребно.
Сложете го в купата заедно със супената лъжица галета. Разбъркайте добре с ръце, докато каймата стане на парцали. Оформете малки кюфтенца.
Оваляйте всяко в галета и изпържете в тиган с мазнина до леко зачервяване. Не ги пържете много, защото после ще минат още една термична обработка.
Отворете бутер тестото и нарежете на ленти. Всяка лента нарежете с валяк за мрежа.
Обвийте всяко кюфтенце и подредете в тава, застлана с хартия за печене на разстояние.
Намажете с разбития жълтък, прясно мляко и олио. Печете в загрята фурна на 200 градуса до златисто. Сервирайте шишчетата задължително с няколко салци.
Парти шишчетата с кюфтенца и бутертесто са чудни!