Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Пълнено бутер тесто

Пълнено бутер тесто

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Пълнено бутер тесто1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
"Такова ароматно бутер тесто не сте опитвали - ядете и не може да повярвате"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 лист
  • шунка - 3 - 4 листа Пражка
  • кашкавал - 150 г
  • чесън - 3 щипки на прах
  • чубрица - 1 ч.л. ронена
  • яйца - 2 броя твърдо сварени + 1 за намазване
  • сметана - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете един лист бутер тесто и го сложете в подмазнена подходяща тава. Нарежете кашкавала на парчета и сварените яйца на филийки.

Намажете листа бутер тесто с малко сметана по цялата повърхност. От едната страна започнете да редите шунката, намажете с малко сметана, кашкавала, яйцата, поръсете с чесъна на прах и чубрицата и отново малко сметана.

Прегънете бутер тестото, за да се получи затворено руло, като притиснете краищата.

Намажете отгоре с разбито яйце и сложете да се пече в умерено загряна фурна до приятен загар и докато бухне. Охладете пълненото бутер тесто и поднесете, нарязано на парчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
54
49
31
20
10
Дай твоята оценка: