Начин на приготвяне
Измих хубаво ориза под студена вода и оставих в малка тавичка да изстива.
Изсипах ориза в съда Instant Pot и покрих с 300 мл вода (1:1, 5). Включих на ниско налягане за 7 минути, а след приключване на програмата оставих само да спадне.
Когато оризът стана готов, изплакнах с много студена вода, а след това овкусих със сол и чубрица. Оставих настрани покрит с кърпа.
За свинското с нахут в купата на уреда поставих мръвките, които овкусих със сол, кимион, чесън на прах, лук на прах, бял пипер. Изсипах буркана с доматен сок и малко вода.
Включих на високо налягане за 9 минути. След приключване на програмата спуснах налягането ръчно.
Пуснах програма Sauté и изсипах към месото и нахут. Оставих да къкрят 5 минути.
Сервирах Свинско с гарнитура в Instant Pot с тортилите, от които може да се направи домашен тортила чипс.