Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кафеен кейк с канелени трохи

Кафеен кейк с канелени трохи

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Кафеен кейк с канелени трохи1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.

Необходими Продукти

  • За канелените трохи
  • кафява захар - 1/3 ч.ч.
  • канела - 1/2 ч.л. смляна
  • масло - 2 ч.л.
  • За кейка
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 3 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • масло - 2 с.л.
  • прясно мляко - 2/3 ч.ч.
  • захар - 2 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте предварително фурната на 190 градуса. Намажете с олио кръгла тавичка. В малка купа изсипете съставките за канелените трохи и добре ги претрийте с ръка, докато се получат маслени трохи.

В средно дълбока купа смесете съставките за кейка, докато се хомогенизират. Изсипете сместа в тавичката. Поръсете равномерно с канелените трохи.

Печете 18-20 минути, или докато сладкишът придобие златисто кафяв цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: