Начин на приготвяне
Яйцата и захарта се разбиват до побеляване, прибавя се млякото, олиото, ванилията, брашното, какаото, бакпулвера и настъргана на ситно кора от лимона.
Добре хомогенизираната смес се изсипва в тава с подвижно дъно с диаметър 26-28 см застлана с хартия за печене. Пече се в загрята на 180 градуса фурна до суха клечка.
След като изпеченият кекс се охлади се подравнява с помощта на конец, а с малки формички се изрязват произволни формички в целият кекс. Изрязаните части от кекса се смилат на трохички.
Пудингът на D-r. Oetker се разтваря в 100 мл студена вода. Млякото се кипва и при непрекъснато бъркане се прибавят пудингът и захарта за крема, вари се 5-7 минути.
Кексът се залива с топлия крем, така че да се запълнят получените изрязани формички и кремът да покрие и изравни сладкиша. Отгоре се поръсва със смлените трохи и се оставя да стегне и попие в хладилник за 2-3 часа.