Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кафеен кекс с черен шоколад

Кафеен кекс с черен шоколад

Елена СтойчовскаЕлена Стойчовска
Помощник Готвач
1878143024961
Кафеен кекс с черен шоколад
Снимка: Елена Стойчовска
1 / 2
21/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Всеки кекс мечтае да се облече във вкусна шоколадова премяна, пардон - глазура"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр. + 2 жълтъка
  • захар - 200 г
  • масло - 125 г
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • орехи - 50 г
  • черен шоколад - 50 г настърган/натрошен
  • кафе - 1 късо (50 - 70 мл)
  • глазура
  • течна сметана - 100 мл
  • захар - 2 ч.л.
  • инстантно кафе - 1 ч.л. нес кафе
  • черен шоколад - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и жълтъците се разбиват със захарта на пухкав крем. Прибавя се размекнатото масло при непрекъснато разбиване на яйчената смес. Брашното се пресява с бакпулвера и се добавя към разбитите яйца.

Орехите се натрошават, шоколадът се настъргва. Добавят се към сместа. Кафето се приготвя и когато е леко охладено, изсипете съм сместа и разбъркайте добре.

Изберете подходяща тавичка, застелете с хартия за печене. Сложете в предварително загрята на 180 градуса за около 30 минути.

Подгответе глазурата, като в леко затоплената сметана, разтопете шоколада, добавете захарта и кафето. Разбъркайте до пълно хомогенизиране.

Вече изстинал, залейте сладкиша с шоколадовата глазура. Може да поръсите със смлени орехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: