Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Катми»Здравословни катми с брашно от лимец

Здравословни катми с брашно от лимец

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Здравословни катми с брашно от лимец
Снимка: Росица Петрова
2 / 9
11/09/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"От това количество приготвих 8 здравословни катми с брашно от лимец, които може да поднесете с смесени мед и сусамов тахан"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • вода - 1 ч.ч. гореща
  • кефир - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л. хималайска
  • олио - 3 с.л.
  • брашно от лимец - 1 1/3 ч.ч. пълнозърнесто
  • ленено семе - 2 с.л. смляно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чаената чаша, която ползвах, е с вместимост 250 мл.

Разбийте яйцата със солта в купа. Може да ползвате и миксер, но става и с бъркалка.

Прибавете към яйцата гореща вода на тънка струя, бъркайки непрекъснато.

След това прибавете кефира, смесен със содата. Ако не разполагате с кефир, може да го замените с нискомаслено кисело мляко.

Накрая добавете брашното от лимец, лененото семе и олиото.

Разбъркайте до хомогенна смес.

Загрейте тиган с незалепващо покритие на средна степен на котлона. От възможни 6 степени приготвих палачинките на 4та степен.

Сипете в тигана, предварително намазан с няколко капки олио, един черпак от сместа и го разпределете по цялата повърхност.

Печете вкусните катми по минута от всяка страна.

По желание може да намажете всяка готова палачинка с малко кокосово масло.

Поднесох палачинките със смесени сусамов тахан и мед, но идеално си подхождат и с хубаво домашно сладко, сирене или извара.

От това количество приготвих 8 здравословни катми с брашно от лимец.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: