Начин на приготвяне
Маята се разтваря в 50 мл топла вода заедно със захарта. Отделно се разбиват яйцата и се смесват с киселото мляко и олиото. Брашното се пресява и в получената купчина се прави отвор, където се изливат приготвените одеве две смеси.
Посолява се и се замесва гладко тесто. Ако е нужно , може да се добави още малко вода, като целта е просто да може да се меси по-лесно. Полученото тесто се прехвърля в намазнена и набрашнена купа.
Покрива се и се оставя на топло, за да удвои обема си. След това то се разточва на тънка кора, която се реже на триъгълници. Поставете във всеки триъгълник по малко конфитюр и завийте на руло.
Дооформете кифличките с ръце и ги подредете на разстояние една от друга върху хартия за печене. Намажете ги разбито яйце и ги поръсете със сусам. Печете в загрята на 180 градуса фурна до златисто.