Чеснови скариди

Teodora CekovaTeodora CekovaНовак769
02/03/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 197
  • Преглеждания за месеца313
  • Преглеждания за седмицата65
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • зехтин - 310 мл
  • бяло вино - 180 мл
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • чесън - 6 скилидки
  • люти чушки - 1 бр.
  • скариди - 1 кг
  • магданоз - 1/3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително загрявате фурната на 220 градуса. Разбърквате зехтина, лимоновия сок, чесъна и чушката в голям съд за печене на огън за около 5 минути. След това ги оставяте да се охладят.

През това време почистете скаридите, но оставете опашките. Добавете ги към другата смес и разбъркайте добре. След това ги поставете във фурна за около 10 минути, докато скаридите променят цвета си. Подправете на вкус.

С помощта на лъжица поставете от сместа в плитка купа и поръсете скаридите с магданоз.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар