Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Миди по ориенталски

Миди по ориенталски

ДидиДиди
Новак
91091052
Миди по ориенталски
Снимка: Анонимен
1 / 2
13/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Уникално вкусно, много ефектно и най-важното - лесно за приготвяне"

Необходими Продукти

  • лук - 2 глави
  • сол
  • олио
  • ориз - 1 ч.ч.
  • черен пипер - смлян
  • бахар - 1 опаковка на зърна
  • миди - 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Мидите се почистват и сваряват в подсолена вода, колкото да се разтворят леко, за да може да се напълнят после.

2. Запържваме лука, след това добавяме ориз, черен пипер смлян и бахар.

3. Напълваме мидите с плънката.

4. След като ги наредим в тенджера поставяме отгоре им чиния, за да не се надигнат докато се варят. Добавяме сол, олио и сипваме отгоре от водата на сварените миди. Желателно е да се сложи повече вода, а не само 3 ч. ч., според количеството ориз.

5. Готвят се на умерен котлон докато се свари оризът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
55
40
30
21
10
Дай твоята оценка: