Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Супа с гъби, грах и моркови

Супа с гъби, грах и моркови

Desislava VasilevaDesislava Vasileva
Новак
1717148
Супа с гъби, грах и моркови
Снимка: Desislava Vasileva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Ароматът на есента къкри на котлона и чака да си подадете купичката! Да ви е вкусно"

Необходими Продукти

  • грах - 300 г консервиран или пресен
  • печурки - 300 г пресни
  • моркови - 150 г пресни
  • лук - 1 средно голяма глава или 4 главички зелен лук
  • фиде - 6 с.л.
  • копър - 1/3 връзка
  • яйца - 1 жълтък
  • лимонов сок - сок от 1/4
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • гъбен бульон - 1 блокче
  • олио - 3 с.л.
  • краве масло - 2 с.л.
  • вода - 2 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите, лука и морковите се нарязват на ситно и се добавят заедно с олиото в нагорещен тиган с капак.

Разбъркват се след 5 минути и им се добавят 1 ч.ч. вода, кравето масло и блокчето гъбен бульон.

Оставят се да къкрят и се разбъркват от време на време в следващите 10 мин. Ако използвате пресен грах, времето е 15 мин.

В същото време водата се поставя в тенджера на котлона със солта, за да се сгрее.

Сместа от тигана се прехвърля в нея и се добавят фидето и черният пипер.

Супата с гъби се вари още 20 мин и се сваля от котлона.

Копърът се нарязва на ситно и изсипва вътре или директно при сервиране на супа с гъби, грах и моркови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: