Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ориз на фурна»Манатарки с ориз и чедър

Манатарки с ориз и чедър

Петя СтойневаПетя Стойнева
Новак
1402k186
Манатарки с ориз и чедър
Снимка: Петя Стойнева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Ароматното ястие с манатарки и ориз е подходящо за прохладните есенни вечери."

Необходими Продукти

  • сушени манатарки - 30 г
  • ориз - 250 г
  • вода - 500 мл
  • кромид - 1 глава
  • морков - 1 бр.
  • чедър - 50 г
  • олио - 100 мл
  • мащерка - 3 стръка прясна
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете манатарките в 500 милилитра вода.

Кромида и моркова настържете на ситно и задушете в олио за 5 минути.

Добавете ориза и манатарките, подправете със сол и черен пипер и оставете на котлона за още 10 минути.

Прехвърлете задушените продукти в тава, налейте водата, в която са киснати манатарките, сложете мащерката и печете във фурна за около 15 минути. След като изключите фурната, поръсете с настърган чедър.

Ароматното ястие с манатарки и ориз е подходящо за прохладните есенни вечери.

Вижте още как се почистват манатарки, както и как се сушат манатарки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: