Ориз с манатарки и пиле

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7721k5
Ориз с манатарки и пиле
Снимка: AneliaStefanova
1 / 4
15/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Ориз с пиле и манатарки - опитайте, вкусно е"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • ориз - 2 ч.ч.
  • вода - 6 ч.ч.
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава кромид
  • сушени манатарки - 6 филийки
  • доматено пюре - 1 с.л. люто
  • олио - 30 мл
  • мащерка - 1 ч.л.
  • босилек - 1 ч.л.
  • куркума - 1 щипка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се измиват добре и се подреждат в тава. Поливат се с олио и се посоляват със сол и черен пипер.

Слагат се във фурната и се запичат до полуготовност.

През това време се нарязват лукът и морковите на дребно.

Манатарките се накисват в чаена чаша студена вода два три часа по-рано.

Оризът се изплаква на течаща вода.

Полуизпечените бутчета се изваждат в чиния. В мазнината от бутчетата се слагат лукът, морковите и оризът. Овкусяват се с подправките.

Към ориза се прибавят и отцедените от водата и нарязани на дребно гъби.

Всичко се разбърква добре и върху ориза се подреждат бутчетата.

Ястието се залива с водата, в която са били накиснати сушените гъби, плюс още 5 чаши вода.

Пече се пилешкото с ориз, докато оризът попие всичката вода.

Готовият ориз с манатарки и пиле се поръсва с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: