Царевични курабии

Царевични курабии
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
8
"Чудесни курабии за похапване по всяко време, и то без глутен"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • сирене - 60 г натрошено
  • царевично брашно - 1 ч.ч. от 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бързи, лесни и вкусни царевични курабии, но този път солени.

С вилица се разбива яйцето, добавете киселото мляко с разбита в него сода за хляб, сол, зехтин и натрошено сирене.

Разбърква се гъста смес, като добавите и царевичното брашно, и с лъжица се оформят курабийките.

Нареждате ги върху хартия за печене на разстояние.

Печете царевичните курабии в загрята фурна 180°C около 15 минути и готово.

Чудесни курабии за похапване по всяко време.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: