Царевични курабийки

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Царевични курабийки
Снимка: Людмила
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
10
"Тези царевични курабийки с аромат на ябълки са доста по-здравословно предложение от иначе любимите захаринки"

Необходими Продукти

  • ябълки - 3 малки
  • кафява захар - 100 г
  • какао - 1 с.л.
  • олио - 50 мл
  • царевично брашно - 2 ч.ч. приблизително
  • яйца - 1 бр.
  • бакпулвер - 1
  • кафява захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се стържат на едро ренде.

Добавят се към настърганите ябълки яйцето, олиото и захарта и се разбива добре. Работя с вилица.

Следват какаото, бакпулвер и брашното - до гъсто кексово тесто. Може да поеме повече или по-малко царевично брашно, зависи от големината на ябълките и яйцето.

Трябва да се получи тесто, което бавно пада от вилицата.

С лъжица вземам от тестото и поставям върху хартия за печене в голямата тава на фурната.

Отгоре на вкусните курабийки им ръсвам малко кафява захар.

Пече се на 180 °C до готовност около 15-20 мин.

Царевичните курабии са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: