Начин на приготвяне
Сваряваме, първо, картофите и яйцата, отцеждаме и оставяме настрани да изстиват.
Настъргваме киселите краставички или се режат на дребни кубчета, същото правим и с шунката.
Настъргваме кашкавал и сирене и оставяме настрана.
След като картофите изстинат, се намачкват добре, добавяме и ситно нарязаните яйца, краставичики и шунка, след това добавяме и сирене 50 г и кашкавал 50 г.
Сол и черен пипер на вкус към картофената салата - объркваме, първо, всичко добре и след това добавяме постепенно майонезата.
В подходящ съд започваме да оформяме кученцето. Първо, правим тялото, след това добавяме лапички, опашка.
За декорацията на въздушна салата Кученце ще са ви нужни 50 г сирене, 50 г кашкавал, маслини и шунка и 1 лъжица лютеница за панделката или парче печен червен пипер.