Начин на приготвяне
Сваряваме картофите. Обелваме. Сваряваме яйцата. Обелваме. От яйцето и олиото правим домашна майонеза с пасатор. В дълбок и тесен съд слагаме яйцето и олиото.
Поставяме пасатора на дъното и пускаме, щом започне да се сгъстява леко, издърпваме нагоре пасатора и така, докато се получи майонезата. Подправяме с щипка лимонтозу и сол на вкус.
Към овкусената майонеза добавяме киселото мляко и разбъркваме хубаво до получаването на еднородна смес. Във форма за торта с отделящо се дъно (24 см) подреждаме салатата.
Настъргваме картофи, докато покрият дъното на формата. Отгоре като втори ред настъргваме яйца. Слагаме няколко лъжици от соса. Отгоре настъргваме шунка, след това-мариновани краставички.
Пак няколко лъжици сос. И започваме отначало-настъргваме картофи, после яйца следва сос, шунка, мариновани краставички и отново сос. Завършваме с настъргани картофи.
Украсата на вашата солена торта е пожелание и плод на вашата фантазия! След като престои няколко часа в хладилник, може да се отстрани рингът на тортата.
Яйцата за украсата се сваряват и обелват. Разполовяват се на две равни части. Едната част от жълтъка се използва за тичинка на маргаритката по средата на салатата, белтъчните половини от декоративните кокошки се подреждат около жълтъка.
Пъдпъдъчите яйца внимателно се обелват и разрязват на две равни части, от тях се оформят малките, външни полумаргарити. Стръкчета магданоз за украса и цвят!
Коментари
Украсата е добре измислена,определено ти се отдава :)