Начин на приготвяне
Първо, нарязваме пилешкото филе на кубчета, след това го сваряваме за около 10 минути в подсолена вода.
Сваряваме и картофите, след като са готови, се намачкват.
През това време си приготвяме кашкавала, който трябва да настържем.
След като и филето и картофите са сварени, подготвяме съд за всички продукти, поставяме, първо, филето след това намачканите картофи, кашкавала, накълцания магданоз, яйцето, подправките и объркваме всичко добре, да се смесят продуктите.
След като е готово, вземаме с 1 лъжица от сместа и изсипваме съдържанието в сгорещено олио,
Пържим от двете страни кюфтетата за по 10-15 секунди до златисто.
Може да поднесете кюфтетата от пилешко филе и картофи с чеснов сос.
Чеснов сос: майонеза, кисело мляко, чесън и копър.
Приятно хапване на вкусните пилешки кюфтета!
Коментари