Начин на приготвяне
Картофите се сваряват и след като изстинат се обелват и настъргват на едро ренде. Лукът също се рендосва. Разбиват се добре яйцата, млякото и брашното до получаване на [палачинкова
смес].
Картофите, лука и подправките се прибавят към яйчената смес. Разбърква се всичко до получаване на смес като кексово тесто.
Сачът предварително се нагорещява и се намазва с мазнина. С помощта на черпак се разлива върху него от картофената смес. Изпича се от двете страни, като всяка се намазва с масло.
Пилешкото филе са нарязва на много малки парченца, които се заливат с малко олио (зехтин). Изсипват се в загретия и намазан с мазнина сач.
След като пилешкото омекне към него се прибавят и нарязаните на дребно гъби. Плънката се задушава 2-3 минути. Картофените палачинки се пълнят с плънката, навиват се на рула или се прегъват и се сервират с подходящата гарнитура.