Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Солени палачинки»Картофени палачинки с пилешко филе

Картофени палачинки с пилешко филе

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Картофени палачинки с пилешко филе1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • картофи - 4 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - за сгъстяване
  • лук - 1/2 глава
  • магданоз
  • за плънката
  • пилешко филе - 300 г
  • печурки - 4 - 5 гъби
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват и след като изстинат се обелват и настъргват на едро ренде. Лукът също се рендосва. Разбиват се добре яйцата, млякото и брашното до получаване на [палачинкова

смес].

Картофите, лука и подправките се прибавят към яйчената смес. Разбърква се всичко до получаване на смес като кексово тесто.

Сачът предварително се нагорещява и се намазва с мазнина. С помощта на черпак се разлива върху него от картофената смес. Изпича се от двете страни, като всяка се намазва с масло.

Пилешкото филе са нарязва на много малки парченца, които се заливат с малко олио (зехтин). Изсипват се в загретия и намазан с мазнина сач.

След като пилешкото омекне към него се прибавят и нарязаните на дребно гъби. Плънката се задушава 2-3 минути. Картофените палачинки се пълнят с плънката, навиват се на рула или се прегъват и се сервират с подходящата гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: