Начин на приготвяне
Картофите се слагат да се варят и през това време се приготвя плънката. Пилешкото филе се запържва с олио.
Към него се добавят всички зеленчуци и се готвят, докато омекнат.
След това се добавят и подправките, готви се още 2-3 минути и се сваля от котлона.
Към горещите намачкани картофи се добавя млякото, подправките и половината от настърган кашкавал, разбърква се добре до получаването на хомогенна лепкава смес.
В намазнена тава се слагат топки от картофената смес и с помощта на лъжица се оформят картофени гнезда.
Гнездата се запълват с плънката, а отгоре се поръсва с останалия настърган кашкавал.
Пече се на 200 градуса, докато кашкавалът придобие хубав златист цвят.
Картофените гнезда с пилешко филе са неустоимо вкусни и ефектни.
Приятен апетит!