Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Гнезда»Картофени гнезда с пилешко филе

Картофени гнезда с пилешко филе

НергисНергис
Новак
49310
Картофени гнезда с пилешко филе
Снимка: Нергис
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Картофените гнезда с пилешко филе са неустоимо вкусни и ефектни."

Необходими Продукти

  • За плънката
  • пилешки филета - 1 кг гърди
  • лук - 1 бр. стар
  • червени чушки - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • печурки - 6 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • риган
  • червен пипер
  • За гнездата
  • картофи - 1 кг
  • прясно мляко - 2 - 3 с.л.
  • кашкавал - 200 г
  • сол
  • черен пипер
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се слагат да се варят и през това време се приготвя плънката. Пилешкото филе се запържва с олио.

Към него се добавят всички зеленчуци и се готвят, докато омекнат.

След това се добавят и подправките, готви се още 2-3 минути и се сваля от котлона.

Към горещите намачкани картофи се добавя млякото, подправките и половината от настърган кашкавал, разбърква се добре до получаването на хомогенна лепкава смес.

В намазнена тава се слагат топки от картофената смес и с помощта на лъжица се оформят картофени гнезда.

Гнездата се запълват с плънката, а отгоре се поръсва с останалия настърган кашкавал.

Пече се на 200 градуса, докато кашкавалът придобие хубав златист цвят.

Картофените гнезда с пилешко филе са неустоимо вкусни и ефектни.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: