Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени гъби»Пълнени гъби за винено мезе

Пълнени гъби за винено мезе

Пълнени гъби за винено мезе
Снимка: Виктория Панова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Пълнени гъби за винено мезе - в общи линии сложете, каквото ви се намира в хладилника, запечете с кашкавал и няма как да не е вкусно"

Необходими Продукти

  • гъби - 500 кг (по - големи)
  • колбас - 200 г
  • кашкавал - 100 г
  • кисели краставички - 2 бр.
  • готварска сметана - 200 мл
  • подправки - на вкус
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите ги измиваме и издълбаваме по средата.

Колбаса и киселите краставички нарязваме на малки кубчета.

Смесваме ги в купа със сметаната и подправките - аз използвах сол, черен пипер и чесън на прах.

Пълним гъбките и ги слагаме да се пекат.

Когато са почти готови лесните пълнени гъби, слагаме настърган кашкавал отгоре и запичаме отново.

Преди сервиране поръсваме пълнени гъби за винено мезе с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Виктория Панова
Виктория Панова
Извинявам се за грешката в началото. Предполагам сте се досетили, че става въпрос за 500гр гъби, а не 500кг :)
06.10.2022 11:10