Начин на приготвяне
Нарежете месото на парчета и запечатайте в тиган от всички страни. Прехвърлете месото в гювеча.
Лука нарежете на кубчета, морковите на колелца, гъбите оставете цели, ако са дребни, а ако са едри ги нарежете на по-дебели филийки, чесъна на дребно, печени чушки на парчета, прясната чушка също на колелца, а сухата запечете.
В същия тиган задушете зеленчуците до омекване, към тях прибавете брашното, червения пипер и доматите. Като клокне прехвърлете сместа при месото в гювеча и долейте бульона и виното.
Подправете с черен пипер, бахара и дафиновия лист и магданоз. Сложете във фурна да се пече около час.
Сервирайте с пресен магданоз и гарнитура по желание! В случая аз направих ориз и картофено пюре с царевица, Да ви вкусно!
Коментари