Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб с македонска наденица на фурна

Боб с македонска наденица на фурна

Боб с македонска наденица на фурна
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Вкусен обяд за семейството е тази боб яхния с наденица! Добър апетит! Поднесете я задължително с пукани чорбаджийски чушки"

Необходими Продукти

  • бял боб - 500 г
  • моркови - 1 бр
  • лук - 1 бр
  • червени чушки - 1 бр
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л. за сгъстяване при нужда
  • сол - на вкус
  • шарена сол
  • джоджен - пресен
  • македонска наденица - 2 парчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе зеленчуците - нарежете лук, морков и червена чушка на ленти.

В тенджера сипете бял боб, покрива се със студена минерална вода.

Добавете половината нарязан лук, моркови и червена чушка, сипете част от олиото и сложете да се вари, докато поомекне.

Овкусете със сол и пригответе запръжка, като в останалото олио запържите до златисто останалия лук, добавите червения пипер и брашното.

Сипете запръжката в тенджерата при боба и разбъркайте.

Поръсете с нарязан пресен джоджен.

Прехвърлете в тава, отгоре сложете нарязани парчета от македонската наденица и печете в загрята фурна 180°C до готовност.

Сервирайте боб с македонска наденица на фурна с пукани чорбаджийски чушки.

Вкусен обяд за семейството е тази боб яхния с наденица! Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: