Начин на приготвяне
Пригответе зеленчуците - нарежете лук, морков и червена чушка на ленти.
В тенджера сипете бял боб, покрива се със студена минерална вода.
Добавете половината нарязан лук, моркови и червена чушка, сипете част от олиото и сложете да се вари, докато поомекне.
Овкусете със сол и пригответе запръжка, като в останалото олио запържите до златисто останалия лук, добавите червения пипер и брашното.
Сипете запръжката в тенджерата при боба и разбъркайте.
Поръсете с нарязан пресен джоджен.
Прехвърлете в тава, отгоре сложете нарязани парчета от македонската наденица и печете в загрята фурна 180°C до готовност.
Сервирайте боб с македонска наденица на фурна с пукани чорбаджийски чушки.
Вкусен обяд за семейството е тази боб яхния с наденица! Добър апетит!