Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака от зеле и ориз

Мусака от зеле и ориз

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Мусака от зеле и ориз
Снимка: Людмила
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4
"Вкусно предложение за мусака от зеле и ориз - обяд за шампиони, който ще ви държи до вечерта"

Необходими Продукти

  • зелка - 1 бр. (малка)
  • ориз - 1 ч.ч.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • червен пипер - на вкус
  • копър - по желание
  • За заливката
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • кашкавал - 50 г настърган
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ето моето предложение за есенен обяд - вкусна мусака с прясно зеле!

Нарязах една малка зелка, посолих и претрих малко, подправки магданоз, копър, черен пипер, червен пипер, олио, доматено пюре и вода, да залее продуктите.

И така сложих във фурната на 200 °C, до полуготовност на зелето.

След това добавям чашка ориз, разбърквам и доливам с вода три чашки. Връщам във фурната и като се усвои течността, заливам зеленчуковата мусака с кисело и прясно мляко, лъжица брашно, сол и настърган кашкавал.

Пека мусаката с ориз до златист загар.

Вкусно предложение за мусака от зеле и ориз - обяд за шампиони, който ще ви държи до вечерта :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: