Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета с пармезан на фурна

Пилешки бутчета с пармезан на фурна

Пилешки бутчета с пармезан на фурна5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Ароматно крехко пилешко бутче с пармезанова коричка, поднесено с микс от зелени салати - да, това ще сготвите днес за вечеря"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 12 бр. долно бутче
  • пармезан - 50 г на люспи
  • моцарела - 50 г
  • босилек - 4 листенца пресен
  • За марината
  • хималайска сол - на вкус
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • розмарин - 1/2 ч.л.
  • соев сос - 3 с.л.
  • розе - 1 к.ч. вино
  • олио - 4 с.л.
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • риган - 1/2 ч.л.
  • универсална подправка - 1 ч.л. подправка за пиле
  • соево мляко - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме бутчетата.

В купа смесваме всички продукти за маринатата и разбъркваме с лъжица до еднородна смес.

Едно по едно от бутчетата слагаме в маринатата и го намазваме от всички страни.

След като са овкусени всички бутчета, ги слагаме в йенска тенджера, заливаме ги с останалата марината.

Отгоре поръсваме бутчетата с пармезан на люспи, настърганата моцарела и най-отгоре слагаме листенца от босилек.

Печем нашите пармезанови бутчета в загрята фурна до готовност /около 30 мин/.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: