Начин на приготвяне
За това вкусно пилешко с картофи обелих и сложих картофите да се варят под високо налягане за 8 минути. Изпуснах налягането ръчно след приключване на програмата.
В купа смесих картофите с 80 г от маслото, половината микс от твърди сирена и зеленчуковия бульон. Намачках с пресата за картофи до получаване на пухкаво пюре, като добавих малко и от водата, в която са се варили картофите.
Разделих бутчетата на 2 части и овкусих със сол, кимион и куркума.
Включих уреда на програма Saute, сложих масло и запечатах бутчетата и от двете страни. Когато прецених, че добре са запържени добавих скилидките чесън, червеният пипер, около 200мл вода и виното.
Включих на Pressure Cook, под високо налягане за 4 минути.
След приключване на програмата изпуснах налягането ръчно, поръсих бутчетата с останалите твърди сирена и сложих запичащия капак.
Готвих на програма Air fryer на 200°C за 5 минути.
Сервирах бутчетата върху канапе от картофено пюре, а отгоре полях със соса и добавих от сготвения чесън.