Начин на приготвяне
Сварих бутчетата на програма Pressure Cook за 7 минути с вода и малко сол. През това време хубаво измих ориза и разтелих в тавичка да изсъхва. Ако желаете по-бързо да се вдигне налягането, загрейте вода е ел. кана.
Готовите бутчета извадих и потопих във вода с лед, за да може бързо да изстинат. В образувалият се бульон от месото изсипах ориза, прибавих чубрица и включих на програма Pressure Cook, Low за 8 минути.
Готовия ориз изсипах в гиeвгир и минах през студена вода, изсипах в тавичка и оставих настрани. Изплаках с вода основният съд на уреда.
На програма Saute задуших лука за 2-3 минути. Към него прибавих вече накъсаното пилешко месо, доматения сок, подправките (сол, кукрума, джинджифил, чесън на прах) и пилешки бульон, разтворен в 200 мл вода.
Накрая овкусих с 2 ч.л. от подправката Гарам масала (аромата и вкуса ѝ е много силен и количеството зависи изцяло от вашите предпочитания).
В купичка разбих 200 мл прясно мляко с брашно. Прибавих към къкрещите продукти на пилешката яхния и оставих да се готвят за 5 минути.
Сервирах, като в едната половина на чинията добавих от пилешкото ястие, а от другата гарнирах с ориза и поднесох вкусното пиле Тика Масала.
Само при вида на пиле Тика Масала в Instant Pot + air fryer ще ви се прииска да е вече на масата ви :)