Начин на приготвяне
Баварската торта със сливи е лек и вкусен десерт, който се приготвя с Thermomix през летните и есенните месеци, когато зреят сливите, които, както подсказва името, са основната съставка на тортата.
Страхотен сладък пай е както за закуска, така и за междинно хранене и може да се украси с поръска с пудра захар, което ще го направи още по-вкусен.
Преди да приготвите сливовия сладкиш, измийте и подсушете внимателно плодовете и ги нарежете на малки парчета, за да запазите хранителните им свойства непокътнати.
Именно сините сливи, с техния изискан вкус, правят нашата торта със сливи невероятно сладка, сочна и ароматна. Ромът подсилва вкуса на плодовете, а маслото помага масленото тесто да стане меко.
За основата сложете всички съставки за основата в каната: 20 сек. скорост 5.
Проверете тестото, ако е много меко, добавете 1 или 2 супени лъжици брашно.
Разточете тестото във форма (покрита с хартия за печене) и уплътнете добре.
Покрийте повърхността с обезкостените и разполовени сливи, подредени с вътрешността нагоре.
За натрошеното тесто сложете всички съставки за тестото в каната: 10 сек. скорост 4.
Натрошете тестото върху сливовия сладкиш и печете в предварително загрята статична фурна на 180°C за около 40 минути.
Извадете от фурната, оставете леко да се охлади и поръсете с пудра захар преди сервиране.
Просто опитайте парче от ароматният и вкусен баварски сливов пай, за да усетите веднага вкуса на хубавите неща, приготвени от нашите майки или баби. Насладете се !