Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Баварски сливов пай

Баварски сливов пай

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k3k3
Баварски сливов пай
Снимка: Ivelina
1 / 3
23/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Просто опитайте парче от ароматният и вкусен баварски сливов пай, за да усетите веднага вкуса на хубавите неща, приготвени от нашите майки или баби"

Необходими Продукти

  • сливи - 750 г
  • брашно - 150 г
  • пудинг - 1 пакетче
  • краве масло - 120 г
  • захар - 60 г гранулирана
  • яйце - 1
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ромова есенция - няколко капки
  • брашно - 100 г за натрошеното тесто
  • краве масло - 75 г
  • гранулирана захар - 50 г
  • канела - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Баварската торта със сливи е лек и вкусен десерт, който се приготвя с Thermomix през летните и есенните месеци, когато зреят сливите, които, както подсказва името, са основната съставка на тортата.

Страхотен сладък пай е както за закуска, така и за междинно хранене и може да се украси с поръска с пудра захар, което ще го направи още по-вкусен.

Преди да приготвите сливовия сладкиш, измийте и подсушете внимателно плодовете и ги нарежете на малки парчета, за да запазите хранителните им свойства непокътнати.

Именно сините сливи, с техния изискан вкус, правят нашата торта със сливи невероятно сладка, сочна и ароматна. Ромът подсилва вкуса на плодовете, а маслото помага масленото тесто да стане меко.

За основата сложете всички съставки за основата в каната: 20 сек. скорост 5.

Проверете тестото, ако е много меко, добавете 1 или 2 супени лъжици брашно.

Разточете тестото във форма (покрита с хартия за печене) и уплътнете добре.

Покрийте повърхността с обезкостените и разполовени сливи, подредени с вътрешността нагоре.

За натрошеното тесто сложете всички съставки за тестото в каната: 10 сек. скорост 4.

Натрошете тестото върху сливовия сладкиш и печете в предварително загрята статична фурна на 180°C за около 40 минути.

Извадете от фурната, оставете леко да се охлади и поръсете с пудра захар преди сервиране.

Просто опитайте парче от ароматният и вкусен баварски сливов пай, за да усетите веднага вкуса на хубавите неща, приготвени от нашите майки или баби. Насладете се !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: