Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Баварски крем пай

Баварски крем пай

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
4286k2k2k1
Баварски крем пай
Снимка: Juliya
1 / 3
16/07/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Поръсете баварския крем пай с шоколада и сервирайте....Мммм..."

Необходими Продукти

  • брашно - 120 г
  • пудра захар - 40 г
  • сол - 1 щипка
  • бакпулвер - 1 щипка
  • краве масло - 60 г
  • заквасена сметана - около 1 с.л.
  • желатин - 7 г
  • вода - 6 с.л.
  • жълтъци - 3 бр.
  • захар - 70 г
  • ванилия - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 120 мл
  • сладкарска сметана - 150 мл (30%)
  • тъмен шоколад - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното, пудрата захар, щипка сол и щипка бакпулвер.

Добавете нарязаното на кубчета студено масло и разтрийте с ръце, докато се получат трохи.

Прибавете около 1 с.л. заквасена сметана и съберете тестото на топка.

Разпределете тестото във форма с диаметър 20-22 см и приберете в хладилник.

Накиснете желатина в студена вода и оставете да набъбне.

Разбийте жълтъците със захарта и ванилията.

Загрейте млякото и го налейте към жълтъците при непрекъснато разбиване.

Сложете сместа на котлона и бъркайте около 5-7 минути.

Махнете сместа от котлона, добавете разтопения желатин, разбъркайте, покрийте с фолио и оставете да се охлади.

Изпечете тестото за пая в предварително загрята фурна на 190°С за около 20 минути до златист цвят и оставете да изстине.

Разбийте сладкарската сметана и постепенно я смесете с охладения сладкарски крем.

Изсипете баварския крем върху изпечената основа и приберете сладкия пая за 6-8 часа в хладилника.

Поръсете баварския крем пай с шоколада и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: