Вкусен кекс с орехи и моркови

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
630
1k
1k
11/04/2014
Приготвяне40 мин.
Готвене55 мин.
Общо95 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 284
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява предварително до 180 градуса. Кръгла форма за печене с диаметър 23 см се маже с масло. Брашното, бакпулверът, канелата, содата, джинджифилът, индийското орехче и карамфилът се пресяват.

Маслото и захарта се разбиват с миксер на високи обороти. Прибавят се яйцата, ванилията и се разбива, докато добре се смесят. Прибавят се брашното, морковите, орехите и стафидите. Тестото се прехвърля във формата за печене. Пече се около 55 мин. и се оставя да изстива напълно.

Глазура: Разбива се Крема сиренето, пудрата захар, маслото, лимоновият сок, лимоновата кора. Кексът се покрива с готовата вече глазура. Декорира се с орехи.

Голяма тефлонова форма за сладкиши 35 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Голяма тефлонова форма за сладкиши 35 см
6.00 лв.
Виж ››

Универсална, удобна и много качествено тефлонова форма за кекс - любима на всички домакини

Рейтинг

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар