Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Мезета»Брюкселско зеле пане Патафри

Брюкселско зеле пане Патафри

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5395k1k3k3
Брюкселско зеле пане Патафри
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
25/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Брюкселското зеле пане Патафри може да се използва както за мезе, така и за гарнитура."

Необходими Продукти

  • брюкселско зеле - 400 г
  • яйца - 2 бр.
  • бира - 140 мл
  • брашно - 10 с.л.
  • сол
  • олио - за пържене
  • кисело мляко - 200 г
  • майонеза - 3 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брюкселското зеле се почиства и измива.

В малка тенджера се сипва вода и се оставя да заври. Добавя се брюкселското зеле и се вари до леко омекване. Когато е сварено, се изсипва в гевгир и се оставя да се отцеди.

В голяма купа се чукват яйцата. Разбиват се. Добавя се бирата и се разбърква. Добавя се сол и постепенно брашното, като се разбърква непрекъснато.

Трябва да се получи по-гъста от сместа за палачинките и по-течна от кексовата смес.

Може да пробвате дали е необходимо да се добави още брашно, като потопите едно брюкселско зеле.

Трябва да остава по него панировката и да прилича на бухта.

В касерола се загрява повечко олио. В купата с панировката може да се сложи половината зеленчук. Овалват се добре и се слагат в горещото олио до изпържваме, като се завъртат.

Отстраняват се от мазнината и панираното мезе се поставят върху хартия за печене. Ако е необходимо, се посолява още малко. Същото се повтаря до изчерпване на продуктите.

Подготвя се чеснов сос. В купа се изсипва киселото мляко. Добавя се майонезата и малко сол. Чесънът се почиства и пресира.

Добавя се и се разбърква добре.

Брюкселското зеле пане Патафри може да се използва както за мезе, така и за гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: