Начин на приготвяне
Брюкселското зеле се почиства и измива.
В малка тенджера се сипва вода и се оставя да заври. Добавя се брюкселското зеле и се вари до леко омекване. Когато е сварено, се изсипва в гевгир и се оставя да се отцеди.
В голяма купа се чукват яйцата. Разбиват се. Добавя се бирата и се разбърква. Добавя се сол и постепенно брашното, като се разбърква непрекъснато.
Трябва да се получи по-гъста от сместа за палачинките и по-течна от кексовата смес.
Може да пробвате дали е необходимо да се добави още брашно, като потопите едно брюкселско зеле.
Трябва да остава по него панировката и да прилича на бухта.
В касерола се загрява повечко олио. В купата с панировката може да се сложи половината зеленчук. Овалват се добре и се слагат в горещото олио до изпържваме, като се завъртат.
Отстраняват се от мазнината и панираното мезе се поставят върху хартия за печене. Ако е необходимо, се посолява още малко. Същото се повтаря до изчерпване на продуктите.
Подготвя се чеснов сос. В купа се изсипва киселото мляко. Добавя се майонезата и малко сол. Чесънът се почиства и пресира.
Добавя се и се разбърква добре.
Брюкселското зеле пане Патафри може да се използва както за мезе, така и за гарнитура.