Начин на приготвяне
В купа сложете каймата, прибавете нарязания на много ситно лук (1 малка глава), кориандъра, солта и пипера и омесете добре.
С влажни ръце оформете малки кюфтенца, подредете ги на разстояние в тава, покрита с хартия за печене, и печете в предварително загрята на 200°С фурна за 20 минути.
През това време загрейте олиото в тигана и запържете нарязания на ситно лук (1 малка глава), добавете настъргания морков и нарязаната чушка и гответе до омекване.
Добавете пасираните домати, овкусете с чубрицата, босилека, солта и пипера и разбъркайте.
Бланширайте брюкселското зеле в подсолена вряща вода за 5 минути, охладете под студена вода и изцедете.
Изсипете доматения сос в тава за печене, отгоре разпределете брюкселското зеле и кюфтенцата.
Печете в предварително загрята на 180°С фурна за около 30 минути, като в края на готвенето поръсете с настърганото сиренето.
Брюкселското зеле с кюфтенца е много вкусно.