Начин на приготвяне
Разбийте белтъците със захарта и ванилията за няколко минути с телена бъркалка.
Смесете киселото мляко и содата и изчакайте да шупне.
Прибавете последователно всички продукти, като разбърквате след всеки добавен.
Последно прибавете пълнозърнестото брашно лъжица по лъжица, до средно гъста смес с гъстотата на боза.
Оставете сместа да престои 10 минути.
След това загрейте тиган с незалепващо покритие и го намажете с няколко капки олио.
Степента на котлона трябва да е средна, за да се изпекат добре катмите, иначе може да останат сурови в средата.
От възможни 6 степени пекох на 3-та по около 2 минути от всяка страна.
От това количество направих 10 диетични пълнозърнести катми.
Сервирайте с мед, домашно сладко или сирене, според вкусовете ви.
Добър апетит!
Коментари