Начин на приготвяне
Накълцайте на по-едро добре измитите розички броколи (без кочана), както и пресния лук.
Сложете ги в голяма купа заедно със червените боровинки, тиквеното и слънчогледовото семе.
Вземете един тънък и остър нож и срежете грейпфрутите първо на две надлъжно през средата, после на четири.
Всяка четвъртина срежете на още две. После пъхнете ножа между сочната вътрешност на цитруса и кората и я изрежете без да се стараете да е идеално, нека остане част от плода върху кората (така със сигурност няма да останат бели части и ципи).
Почистете от семките, ако има такива, след това нарежете на по-малки парчета.
Желателно е да обработвате плода върху съд, в който да се събира сока, който ще се отдели, тъй като ще го използваме за дресинга.
Изцедете и коричките на цитруса в същия съд. Добавете сока от лимон, зехтина, горчицата, солта и ситно накълцан от див лук.
В този дресинг по принцип се добавя и ситно накълцан пресен копър, но аз съм го пропуснала, тъй като не е по вкуса ми.
Сложете парченцата грейпфрут при всичко останало, залейте със приготвената смес за дресинг и хубаво разбъркайте хрупкавата и вкусна салата.
Сервирайте витаминозната салата и се насладете на този страхотен вкус с много ползи за здравето.
Салатата от сурови броколи с грейпфрут е готова.