Начин на приготвяне
Разбийте яйцата, захарта и щипка сол с миксер на високи обороти за няколко минути, докато захарта се разтвори и сместа увеличи два пъти обема си.
Пресейте брашното, какаото и бакпулвера и ги добавете на части, бъркайки с шпатула.
Разтворете нескафето в малко гореща вода и също добавете.
Разбъркайте и разпределете сместа за сладкото руло в правоъгълна тава върху хартия за печене и сложете да се пече в загрята фурна на 180 °C за 10-12 минути - до суха клечка.
След като извадите от фурната, навийте блата заедно с хартията на хлабаво руло и изчакайте да се охлади.
През това време разбийте сметаната с миксер и затоплете фъстъченото масло в съд на водна баня, за да се омекне.
Ако ползвате неподсладена сметана, добавете 1-2 с.л. пудра захар, преди да я разбиете.
Щом какаовият блат се е охлади, отстранете хартията и намажете, първо, с фъстъченото масло, а след това и със сметаната.
Навийте отново на руло и сложете в хладилник за няколко часа, за да стегне.
След това разтопете шоколада в съд на водна баня и прибавете към него олиото и прясното мляко. Разбъркайте добре с лъжица и полейте с шоколадовата смес охладеното шоколадово руло.
Ползвах млечен шоколад с ядки.
Върнете рулото за час в хладилник, за да стегне шоколадът.
След това нарежете и поднесете това вкусно шоколадово руло с фъстъчено масло със следобедното кафе.
Бон апети!