Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Козуначено руло с фъстъчено масло

Козуначено руло с фъстъчено масло

Козуначено руло с фъстъчено масло
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 125 мл
  • яйца - 2 бр.
  • мая - 20 г
  • захар - 4, 5 с.л.
  • олио - 75 мл
  • ванилия - 1 бр.
  • сол - щипка
  • брашно - 400 г
  • фъстъчено масло - 2 с.л.
  • за намазване
  • олио - 1 с.л.
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • жълтъци - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в прясното мляко.

Сложете брашното на кухненския плот. Сложете вътре всички съставки и замесете меко тесто.

Покрийте тестото за козунака с памучна кърпа и оставете на топло, докато утрои обема си.

Готовото тесто разточете на правоъгълен лист.

Намажете с фъстъченото масло и завийте на руло.

Поставете козуначеното руло в тавичка, застлана с хартия за печене, и оставете да втаса повторно.

Намажете с разбития жълтък, прясното мляко и олио.

Декорирайте козуначеното руло с фъстъчено масло по желание.

Печете в предварително загрята фурна на 170- 180 градуса до готовност.

Извадете и оставете пухкавото козуначено руло леко да изстине.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: