Начин на приготвяне
Счупете яйцата в дълбока купа и прибавяйте по малко захарта, като разбърквате сместа с миксер.
След като сместа увеличи своя обем, прибавете брашното, олиото, бакпулвера и ванилията.
Разбъркайте сместа механично без миксер. Разделете сместа на две части, като в едната сложите какао на прах.
Намажете формата за кекс с олио и я поръсете отгоре с брашно.
Изсипете, първо, бялата смес, след това орехите и върху тях кафявата смес.
Орехите натрошете с ръце на едри парченца, не ги мелете - нека се усеща ядката.
Кексът с орехи се пече около 50 минути на 180 °C. Ако фурната ви е слаба - на 200 C.
За да разберете дали е опечен какаовият кекс, забучете тънка клечица в кекса. Ако по нея няма полепнала смес значи, сладкишът е готов.
Обърнете готовия кекс върху специален поднос и го наръсете с пудра захар.
Сервирайте парче домашен кекс с какао и орехи от 80-те с безалкохолно или чаша сок. Кекса е разкошен и прекрасен спомен от детството ни!
Да ви е сладко!
Коментари