Начин на приготвяне
В разгара на сезона ви представям една чудесна и лесна рецепта за бърз шарен кекс с орехи и какао.
Яйцата и захарта се разбиват до побеляване. След това към тях се добавят предварително разтопеното на водна баня масло, брашното и бакпулверът. Сместа се разбърква много добре.
Накрая се добавят смлените орехи и отново се разбърква до получаването на хомогенно тесто.
След това тестото се разделя на две. В едната част се изсипва какаото и се разбърква. В другата се слагат лимоновите корички.
Форма за кекс се намазва с олио и се поръсва с брашно.
В нея се изсипва бялото кексово тесто. Върху него се изсипва кафявото тесто, като целта е то да се излее в средата на бялото и да обиколи формата.
Мраморният кекс се пече при 180 °C за 45 минути.
Разрязва се, след като изстине, и по желание се поръсва с пудра захар.
Да ви е сладко с моя шарения кекс на баба с орехи и какао