Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Хумус»Домашен класически хумус

Домашен класически хумус

Домашен класически хумус
Снимка: Мария Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Общо
5 мин.
Порции
6
"Поднасям домашен класически хумус с лаваш...не можете да спрете да ядете"

Необходими Продукти

  • нахут - 300 г
  • сусамов тахан - 2 с.л.
  • лимонов сок - от 1/2
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В чопър слагам тахана, чесъна, щипка сол и кимион и разбивам.

Това се прави като основа на хумуса, за да стане по-гладък и въздушен.

300 г нахут от консерва обелвам и добавям в чопъра с 2 с.л. от водата му.

Разбивам до желаната гладкост и сервирам, поръсен със съвсем малко зехтин.

Поднасям домашен класически хумус с лаваш.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: