Начин на приготвяне
Мекото масло се разбива на пухкав крем за 3 минути, към него се прибавя кондензираното мляко и се разбърква на максимална мощност за още 3 минути. Получава се плътна и гладка смес.
Сладкарската сметана се разбива с пудрата захар до готовност. Към нея се добавят 2 с.л. боровинково сладко и се разбърква добре.
В подходяща форма, аз използвах квадратна с размери 20/20, се подреждат потопените в топлото прясно мляко бисквитки (3 на ред ми се събраха, т.е квадрат от 3х3=9 бисквитки), върху всеки ред се слага от масления крем, а отгоре по 2 с.л боровинково сладко.
Наредих общо 5 реда за красивата бисквитена торта. Последния ред намазах леко с маслен крем, какао и отстрани, след което сложих сместа със сметаната върху горната част на тортата.
От страни залепих бисквитки Роден край, които предварително потопих в прясно мляко.
Отгоре за завършек на боровинковата торта сложих 3-4 с.л. сладко и боднах пресни боровинки.
Малък празник е да сложите на масата си тази бисквитена торта с маслен крем и боровинково сладко.