Начин на приготвяне
Почистваме плодчетата от листенца и дръжки. Поставяме ги в гевгир и внимателно ги измиваме под струя течаща вода.
Посипваме ги със захарта и ги оставяме за едно денонощие в хладилник.
На следващия ден ги поставяме в емайлиран подходящ за количеството съд и ги варим за 20 минути на силен огън.
После намаляваме температурата, добавяме пръчицата канела, разбъркваме внимателно и оставяме да ври.
Поставяме във фризера чиния, върху която пробваме гъстотата на сиропа.
Подготвяме чисти и сухи бурканчета.
Щом сиропът се сгъсти до необходимата консистенция, отстраняваме канелата. 5 минути преди да го свалим от котлона, добавяме лимонената киселина, разтворена в 1 ч.л. гореща вода.
Насипваме готовото сладко в бурканчетата, докато е още горещо. Обръщаме ги с капачката надолу, за да се запечатат.
Покривам ги с кърпа, за да изстиват по-бавно.
Боровинковото сладко с канела е готово.