Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Коктейл от раци с царевица

Коктейл от раци с царевица

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Коктейл от раци с царевица1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • раци - 200 г месо или рулца от раци
  • царевица - 200 г
  • майонеза - 5 с.л.
  • сметана - 4 с.л.
  • сол - ½ ч.л.
  • лимони - 1 бр.
  • магданоз - 4 - 5 стръка
  • соев сос - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото на раците или рулцата се нарязват на кубчета. Добавя се сметаната, солта, сокът на лимона, соевият сос и майонезата.

Сместа се разбърква добре и се сервира в купички или във високи чаши, чиито ръб е потопен в ситно нарязан магданоз. Редуват се рачешка смес и пластове царевица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сашо
Сашо
При така дадените пропорции салатата ще бъде провал.

На това количество рази и царевица цял лимон превзема вкуса.

Отделно 2 лъжици соев сос я правят кафява.

Като краен резултат получаваме кисела кафява чорбичка с царевица и раци.

Правилното количество е буквално по 2 капки лимонов сок и соев сос(ако изобщо се слага последния, но да приемем, че е вариант)

Моля, проверявайте си рецептите преди да ги публикувате.
13.02.2016 13:48
1