Начин на приготвяне
На дъното на две гювечета се поставят нарязаните на кубчета сварени картофи.
Прибавят се настърганите или пасирани домати, нарязаният на полумесеци червен лук и зелена чушка.
Зеленчуците се поръсват със сол и малко олио. Отгоре се навива на спирала по едно карначе, в което се напъхват по парчеца чушка, лук и резенчета пресен домат.
Гювечетата се похлупват и слагат в студена фурна и се готвят около 45 минути на 220 °C.
Изваждат се и посредата на всяко се чуква по 1 яйце.
Гювечетата се връщат в изключена фурна, докато се втвърдят леко под действието на остатъчната топлина.
Сервират се с по една люта чушка гювечета с карначета и се наслаждавате на вкусна зимна гозба и домашен уют.