Лютеница с гъби

ТатянаТатяна
Помощник Готвач
26251641
Лютеница с гъби
Снимка: Татяна
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
170 мин.
Порции
8
"Към изпитаната рецепта за лютеница добавяме гъби и сме безкрайно доволни, че си имаме бурканчета за зимата"

Необходими Продукти

  • печурки - 1 кг
  • домати - 1 кг
  • моркови - 1 кг
  • червен лук - 1 глава
  • чушки - 3 кг червени
  • чесън - 1 глава
  • сол - 2 с.л.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • оцет - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За лютеницата с гъби печурките се накисват във вода. Доматите и морковите се измиват. Нарязват се на едро в голяма тава. Чушките се измиват и почистват от семките.

Нарязват се на едро в тавата. Червеният лук се почиства и нарязва на едро. Чесънът се почиства. Печурките се доизмиват добре.

Добавят се в тавата. Поръсват се със солта и захарта. Полива се с олиото и оцета. Пече се 2 часа в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Изпечените зеленчуци се пасират до получаване на гладка финосмляна лютеница. Разсипва се в чисти и сухи буркани. Затварят се добре. Бурканите се варят за 5 минути след завирането, за да се стерилизират.

Готовата лютеница с печурки е подходяща за студени сандвичи или пък като гарнитура за кебапчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: